Треньорът на хванатите с допинг плувци: Това е професионална атака

Актуални новини
17:13 - 03 Март 2021
1578
Треньорът на хванатите с допинг плувци: Това е професионална атака

Скандал от световен мащаб предизвикаха три положителни проби за допинг в националния ни отбор по плуване.

Намесиха се български състезатели, които постигат успехи за чужди отбори и заваляха обвинения срещу селекционера и доктора на българските национали. На 8-ми март ще се проведе масово тестване на плувците. 

"Ние не сме давали добавки, замърсени с препарат. Самоубийство е да се използва станозолол", заяви треньорът на момчетата, хванатите с допинг - Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов  - Кристиян Минковски.

"Над 200 проби през последните месеци, които са отрицателни. Имаме система на лекаря на националния отбор – той дава на състезателите витамини, минтерали, аминокиселини на една и съща световно известна фирма", обясни той.

Треньорът все още няма обяснение какво се е случило.

Минковски разказа за олимпийска квалификация месец ноември Бургас. Бил е в самоизолация. Имало е награден фонд от общината – за личните треньори и състезателите. Той е предложил 30 % от него да бъде разпределен между треньорския екип. Изтрил го е, защото е искал инициативата да дойде от състезателите.

По думите му има професионално направена атака, няма отговор към кого е насочена, може би в голяма степен към него, но не само.

Шампионката Екатерина Аврамова пък сподели, че с реакцията си по случая е искала е само да защити момчетата. За нея чашките с медикаменти, за които не е получила отговор, не бива да се дават, защото никога не може да си сигурен какво има в тях.

Наказание от поне 4 г. грози спортист с допинг, а на практика кариерата му приключва, смята плувкинята.