Треньорът на простреляния Краси Анев: Много му се насъбра - и в личен, и в професионален план

По-добре e и вече е буден, обясни Георги Фъртунов

Спорт
13:29 - 05 Ноември 2023
4756
Треньорът на простреляния Краси Анев: Много му се насъбра - и в личен, и в професионален план

Състоянието на европейския шампион по биатлон за 2019 г. Красимир Анев се подобрява. Това става ясно от изявление на личния треньор на бившия български национал Георги Фъртунов.

Георги Фъртунов

„Той е по-добре и вече е буден. Не може да говори, защото е интубиран, но реагира с жестове. Няма да коментирам личните неща, които му се случиха, но само мога да ви кажа, че много му се насъбра. И в личен план, и в професионален в армията, а и от спорта. Знаете за скандалите, заради които прекрати и кариерата си през 2020 година, за проблемите със сърцето, за контузията на бедрен мускул, която получи през 2015-а... Сега обаче е по-добре и вярвам, че ще се възстанови. Благодаря за съпричастността, която демонстрирате“, коментира Фъртунов пред „Телеграф“.

Както е известно, Краси Анев беше настанен във ВМА, след като се самопростреля до язовир „Дренов дол“ край Кюстендил. Оттогава 36-годишният биатлонист беше държан в изкуствена кома, тъй като при изстрела е засегната долната част на белия му дроб. Впоследствие Анев претърпя операция. Състоянието му се определяше от медици като тежко, но стабилно.

Военната прокуратура работи по няколко версии за инцидента, едната от тях е свързана с вероятен опит за самоубийство.