Трети ден протести срещу властта (НА ЖИВО)

Ултраси се подготвят за метеж, организира ги Божков?

Актуални новини
18:10 - 11 Юли 2020
3912
Трети ден протести срещу властта (НА ЖИВО)

Протестът срещу правителството в Тригълника на властта се събра за трета поредна вечер. Днес надсловът му е "Да защитим демокрацията от ботушите на властта", а демонстрантите скандират "Оставка", "Мафия" и отново искат премиерът Бойко Борисов и министрите да предадат ключовете за изпълнителната власт.

Организаторите отново са Арман Бабикян, проф. Велислав Минеков и адвокатът Николай Хаджигенов, но на митинга се виждат редица известни лица от БСП, бивши членове на Столетницата, както и десни представители. 

Скулпторът Минеков взе мегафона в ръцете си и обяви, че няма какво да го плаши. "Виновни не са момчетата зад мен, а правителството и мафията, която ги направи такива", каза той за снощното напрежение. Според него то е било предварително начертано. А думите му бяха посрещнати със стотици одобрителни възгласи. 

"Свидетели сте кой управлява държавата. Стига вече", подкани множеството Минеков. На протеста днес отново се чуват скандирания "Мутри вън" по президентската команда. 

Полицейското присъствие е засилено, има органи на реда освен пред президентството, също пред Министерски съвет и пред парламента.

По-рано през деня в редакцията на Lupa.bg пристигнаха съобщения за готвен метеж тази вечер с участието на ултраси. А военният министър Красимир Каракачанов, че е получил данни за плащане на част от протестиращите, като дори предложили на симпатизант на ВМРО банкнота от 50 лева, за да се включи в опита правителството да падне. 

  • От ГЕРБ още сутринта обявиха, че вчерашните провокации са дело на хора, внедрени в шествията от олигарха-беглец в Дубай Васил Божков. Милиардерът вече дни наред насъсква множеството, включително за радикални действия.