Трети социaлист се отказа от надпреварата за лидерския пост

Политика
18:39 - 08 Септември 2020
4761
Трети социaлист се отказа от надпреварата за лидерския пост

Един от кандидатите за лидер на БСП - Георги Тодоров, се отказа от участие в избора. Той обяви решението си на среща дискусия с най-голямата червена организация - БСП - София.

"Няма равнопоставеност в прекия избор - редовия член на НС не може да има същото медийно отразяване и партийна подкрепа като действащия председател. Участвах и се надявах в надпреварата да има повече млади хора, защото в партията се е натрупало огромно недоверие и защото се нуждаем от нов стил и метод на управление. Надявах се на честен и демократичен избор, но след един месец кампания виждам, че това не е възможно. И затова считам, че е по-честно към всички, които биха ме подкрепили, да се оттегля. И да го оставя сами да преценят дали и как да участват в избора на 12-ти. Аз лично ще отида за гъби", кaзa Тодоров.

Преди той дa се оттегли в декларация до медиите Валери Жаблянов и Красимир Янков обявиха също, че се отказват от партийната битка.

„Във връзка с насрочения днес дебат от Софийската партийна организация между кандидатите за председател на БСП заявяваме, че няма да вземем участие в събитието, както и ще отклоним поканата от пловдивските социалисти за аналогична среща-дебат. Оттегляме се от участие в кампанията и заявяваме, че исканията, които поставихме в писмо до Националния съвет, Изпълнителното бюро и ЦКПИ на 1 септември не бяха удовлетворени”, пишат червените народни представители.

„Създадената организация е предпоставка за груби манипулации на процедурата по изборите и подмяна на действителния резултат. Неучастието на Корнелия Нинова в тези дебати е демонстрация на високомерното отношение към останалите кандидати. Това е и обида към членовете на партията, които очакваха кампанията да бъде представяне на идеи и платформи, а не сепаративни срещи с инициативни комитети”, казват още оттеглилите се кандидат-лидери.  

Те призовават за неучастие в предстоящия избор, с което да се даде ясен знак за отношението към опорочената процедура. „Конгресът е нашият висш партиен орган, който трябва да намери решение за създалата се ситуация”, апелират Жаблянов и Янков.