Тревожните новини не спират: Смъртността от вируса в Италия достигна 7%

Над 1000 души вече е броя на умрелите от COVID-19 в страната на Ботуша

Новини
19:51 - 12 Март 2020
7039
Тревожните новини не спират: Смъртността от вируса в Италия достигна 7%

С 23% се увеличиха починалите от коронавируса COVID-19 в Италия, съобщиха властите в страната, цитирани от италиански медии. Общият брой на жертвите е вече 1016 души, но броя им непрекъснато ескалира и в петък сутринта цифрата ще е още по-притеснителна.

Това означава много висока смъртност, която достига над 7%, ако се вземе предвид броят на заразените според последните данни - 15 113 души. До този момент учените смятаха, че коронавируса е фатален за между 3,4 и 4,2% от заразените. Според Службата за гражданска защита на страната същевременно има и повече оздравели, отколкото ден по-рано - 1258 души днес спрямо 1045 предходтите 24 часа.

Външният министър на Италия Луиджи ди Майо обаче заяви за Би Би Си, че вярва, че страната му ще е първата в Европа, която ще успее да остави вируса зад гърба си. "Дядовците ни са били на война, от нас се иска просто да сме вкъщи. Ще успеем с общи усилия да минем през това", заяви емоционално Ди Майо.

Италия въведе преди дни карантина за цялата страна, две седмици след като опита да постави в "червена зона" отделни региони на север, за да предотврати разпространението на заразата. Това все още не се е случило - за последните 24 часа броят на заразените се е увеличил с 2249 души. Властите обаче се надяват, че докато магазините остават затворени, заедно културните места, и компаниите работят при ограничен режим, ситуацията може да се нормализира.