Три години пандиз за мъж, убил чичо си в катастрофа

Новини
11:23 - 07 Февруари 2020
1359
Три години пандиз за мъж, убил чичо си в катастрофа

Окръжен съд – Монтана постанови присъда от 3 години „Лишаване от свобода“ за подсъдимия Т. Л. З, който при управление на автомобил след употреба на алкохол и движение с превишена скорост, причинил пътно-транспортно произшествие, при което загинал пътник в колата.

Според обвинителния акт катастрофата е станала на 31 юли 2018 г. на път между селата Дондуково и Динково. При управление на автомобил „Алфа Ромео“ водачът нарушил правилата за движение, като управлявал с близо 2 промила алкохол в кръвта. Вследствие на това той изгубил контрол над автомобила, излязъл извън пътя и блъснал колата в крайпътно дърво като причинил смъртта на 34-годишния З .З. Г. – негов чичо.

Пред съда 31-годишният подсъдим се призна за виновен и поиска делото да се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие – без изслушване на свидетели и вещи лица и събиране на нови доказателства.

Според НПК при съкратеното съдебно следствие, ако бъде постановена осъдителна присъда, съдът задължително намалява наказанието, което е наложил с 1/3.