Три къщи горяха в Бургаско

Новини
12:42 - 27 Януари 2020
1246
Три къщи горяха в Бургаско

Три къщи горяха през уикенда в Бургас и региона. В село Ябълчево, Руенско, пламнала къща, обитавана от 37-годишен мъж, като вследствие на пожара изгоряла около 2 кв.м. покривна конструкция. Установено е, че причина за пожара е запалил се комин. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и трима огнеборци.

В Бургас е горяла необитаема двуетажна сграда, разположена на улица „Христо Фотев” №24, която от няколко години е изоставена с открит достъп. Установено е, че пожара възникнал на втория етаж от къщата. Огънят е потушен от екипи на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”. Причините и стойността на нанесените щети са в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

Постройка към частна къща в с. Везенково, стопанисвана от 42-годишен мъж също е пламнала през миналия уикенд. От инцидента изгоряла покривната конструкция на отворена лятна кухня, обособена като беседка и намиращата се в непосредствена близост до нея стопанска постройка, в която се съхранявали : около 100 бали люцерна, два моторни триона и кон. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил.