Три пъти "Осанна" за Борисов от дядо Николай навръх Кръстовден

Общество
13:45 - 14 Септември 2021
5242
Три пъти "Осанна" за Борисов от дядо Николай навръх Кръстовден

Три пъти поред митрополит Николай отправи благодарности и благослови експремиера Бойко Борисов навръх Кръстовден в кратка служба на Кръстова гора. Видеото бе излъчвано пряко от личния фейсбук профил на лидера на ГЕРБ.


Митрополитът споделя с Борисов бъдещите планове за развитие на манастирския комплекс

"Благодарение лично на Бойко Борисов тук дойде чудотворния кръст. Кръстът е символът на нашата вяра, оръжието на мира, знамето на християнската непобедимост. Господ Иисус Христос бе разпнат, за да ни спаси от греха и да получим утехата на Божията благодат. Само заедно можем да отправим молитва към Него и тя да бъде чута. А този манастир се строи и развива заради християнското деяние на Бойко Борисов", посочи владиката. 

Той благодари на политика от името на епархията, и на Божия народ, за "добротворството, което проявихте за този манастир".

"Тук, особено в навечерието на Кръстовден, десетки хиляди идват тук да търсят изцеление. Вие създадохте удобства за болните и страдащите, за игумена, за монасите, със средствата, които отпуснахте, когато бяхте министър-председател", отново помаза със словесно миро дядо Николай Борисов и го благослови. След това двамата тръгнаха на обиколка из манастира "Света Троица".

От своя страна, лидерът на ГЕРБ коментира: 

"Чакаме вече трети избори Бойко Рашков да каже какво сме подслушвали. Превърнаха парламента в място за лични вендети. Чудовищна контрабанда на всичко в момента върви. Месеци на хаос, безвремие и нищо. Искам едно нещо да се покаже, което е свършено от това правителство - аз не го виждам. Цените вървят отгоре. За разлика от всички останали ние показваме направеното". 

За него изборите са предрешени. Не машинното лъже, а след това стават лъжите. 99.2% от гласовете на изборите преброиха за ден, а 0.8% за три дни, добави той.

Голямата съдебна реформа е да дадат на техния приятел Янаки Стоилов Бюрото за защита. И да излъжат пенсионерите за 3 месеца. Да сме здрави, пък все ще се преборим някак, заключи бившият премиер.