Три премиери в Плевен със звезди на театъра

Актуални новини
11:15 - 14 Октомври 2021
1395
Три премиери в Плевен със звезди на театъра

Три театрални премиери събират интереса на публиката в Плевен с участието на популярни лица от сцената и екрана - Христо Гърбов, Александра Сърчаджиева, Асен Блатечки и Николай Урумов. Това съобщи за БТА Любомир Пелев от организаторите на културните прояви.

Всички гастроли ще бъдат в читалище "Съгласие" като най-близко по време - на 27 октомври, ще се представят Христо Гърбов, Николай Гундеров и Красимира Демирова в "Семейство под хипноза". Комедията е вдъхновена от пиесата на Василий Сигарев "Детектор на лъжата" и е посветена на паметта на актьора Филип Трифонов.

Пелев добави, че има голямо любопитство към постановката "На живо" за 3 ноември - моноспектакъл на Александра Сърчаджиева по текст на Яна Борисова и с режисьор Димитър Коцев-Шошо. Пиесата е биографична и разказва за най-трудните и най-хубави мигове в живота на известната актриса като разкрива несподелени моменти.

Третото заглавие в афиша е "Хайде да убием Матилда", което ще бъде показано на 22 ноември от Асен Блатечки и Николай Урумов. Налудничавите идеи на единия, в комбинация с оръжието на другия, довеждат до редица случки с една жена - за единия тя е съпруга, а за другия - любовница.

Шанс да гледат тези спектакли имат зрители, които навреме са ангажирали местата си, защото противоепидемичните мерки в Плевен засега предвиждат запълване на салона до 50 на сто, каза Любомир Пелев.