Три сръбски самолета се включват във военното учение край Шабла

Свят
18:05 - 05 Септември 2021
2517
Три сръбски самолета се включват във военното учение край Шабла

Три сръбски самолета пристигнаха в България, и ще се включат във военното учение край Шабла. Това става ясно от публикация във фейсбук профила на Военно-въздушните ни сили.

"СРЪБСКИТЕ ЕКИПАЖИ НА МИГ-29 СЕ ПРЕБАЗИРАХА В АВИОБАЗА ГРАФ ИГНАТИЕВО ЗА УЧАСТИЕ В СТРЕЛБИ НА ПОЛИГОН „ШАБЛА”

Три самолета МиГ-29 от 204-та авиобаза „Полковник-летец Миленко Павлович“ на Военновъздушни сили на Република Сърбия кацнаха в авиобаза Граф Игнатиево днес, 05 септември 2021 г., за участие в съвместни българо-сръбски полети над море. 

По-рано през деня с два вертолета Ми-17 пристигна част от летателния, инженерно-технически и осигуряващ състав на западната ни съседка, включени в подготовката и участието на сръбските изтребители за изпълнение на отстрели и бойни стрелби по въздушни цели на зенитен полигон „Шабла”.

Тактическото учение с бойни стрелби „Шабла 2021” ще се проведе в периода от 08 до 11 септември 2021 г. (резервен ден 12 септември 20201 г.). 

В него ще вземат участие зенитно-ракетни формирования и авиация от състава на българските и сръбските Военновъздушни сили, като и формирования от Сухопътни войски и Военноморски сили от състава на Българската армия."