Три жертви на наводнения в Румъния

През последните 24 часа пожарникари са изпомпвали вода от 387 къщи

Свят
13:38 - 24 Юни 2020
711
Три жертви на наводнения в Румъния

Проливните дъждове в Румъния във вторник и през изминалата нощ са причинили наводнения в 29 окръга на страната, като са засегнати 161 населени места, съобщава агенция Аджерпрес, като се позовава на Генералния инспекторат за извънредни ситуации.

През последните 24 часа пожарникари са изпомпвали вода от 387 къщи, близо 500 двора и 219 мазета и изби. Силният вятър е съборил седем електрически стълба и пет дървета.

Заради наводнени улици и къщи в окръзите Алба, Бистрица-Насъуд, Караш-Северин и Марамуреш в Северна и Западна Румъния са евакуирани 71 души, които са настанени временно в предоставени от общините пространства или при роднини. 

През последните два дни наводнения отнеха живота на трима души в окръзите Бихор, Сучава и Васлуй в северната част на страната.

Пожарникарите обръщат внимание за опасна ситуация в село Родна в окръг Бистрица-Насъуд, където са евакуирани над 20 души от наводнени къщи. В община Аюд в окръг Алба са евакуирани 40 души.

Генералният инспекторат за извънредни ситуации информира още, че са блокирани две национални шосета и три окръжни. По други пътни връзки в засегнатите от наводнения райони на Румъния също има затруднения и ограничения заради придошли води.