Тричане по китайски - хвърлиха прасе с бънджи в увеселителен парк (ВИДЕО)

Новини
21:10 - 23 Януари 2020
5436
Тричане по китайски - хвърлиха прасе с бънджи в увеселителен парк (ВИДЕО)

Китайски увеселителен парк предизвика международен скандал и ожесточение към себе си, след като принуди насила прасе да скочи с бънджи от 68-метрова кула.

Видеото, публикувано в социалните медии, показват 75-килограмово прасе, вързано на кол, пренесено от двама мъже до върха на кулата, а след това избутано в бездната под него.

Паркът "Meixin Red Wine Town" в Чунцин извършил деянието с целта да направи реклама и да популяризира откриването на новата атракция - скок с бънджи. Организаторите я нарекоха "златен прасешки скок с бънджи".

Това наподобява българския обичай, извършван още по някои села у нас - тричане, но с разликата, че в България се въртят кучета във въздуха, а в Китай е бутнато прасе от 68 метра. И още една малка подробност - то е заклано след това.

Хората бяха отвратени от инцидента, като много от тях осъдиха това действие на управниците на парка.

"Китай няма абсолютно никакво уважение към животните! След като дерат кожите на кучета по време на "Юлин фестивал", сега извършват и други скандални неща - принуждават прасе да скача с бънджи. Да не говорим и за всички други ужасни неща, които правят на други животни! За нещастие жестокостта към животните не се наказва със закон в Китай", коментира потребител в Туитър.

Организацията за защита на животните "Пета" осъди инцидента, като го нарече "жестокост към животните в най-лошия си вид".

"Прасетата изпитват болка и страх по същия начини, по които е и при хората. Този отвратителна PR-каскада трябва да бъде заклеймена като незаконна", каза Джейсън Бейкър - вицепрезидент на "Пета".

След това ръководството на парка заяви: "Приемаме критиката и искрено се извиняваме на обществото. Ще подобрим нашия маркетингов подход в сайта, за да предоставим по-добри услуги на посетителите".