Трифонов : Габриел подписа споразумението мигранти да се връщат в страната, където са регистрирани

Бойко Борисов, пред собствените си избиратели, се оплаква от Бойко Борисов, надявайки се, те отново да гласуват за Бойко Борисов, заявява лидерът на ИТН

Политика
21:31 - 02 Септември 2024
3866
Трифонов: Габриел подписа споразумението мигранти да се връщат в страната, където са регистрирани

Връщането на мигранти в страната, в която са регистрирани, стана възможно заради споразумение, подписано от Мария Габриел. Това заявява лидерът на ИТН Слави Трифонов в профила си във Facebook по повод казаното по време на брифинг днес от бившия премиер Бойко Борисов, че правителството му е било пример за нулева миграция.

"В цялата тази ситуация, на политически разпад и отвращение към цялата сегашна политическа система, има един човек, един приятел на истината, благодарение на чиито усилия, всички ние се крепим, продължаваме да съществуваме, да сме най-мизерната част от Европейския съюз, но стоим твърдо, втренчени в бъдещите си успехи", пише Трифонов и продължава:

"Естествено, че този човек е Бойко Борисов. Не може да бъде друг. Той е нашата опора, той е нашата спойка, като казвам спойка имам предвид "сглобка". Той е човекът, който от девет кладенеца вода ще донесе, но в крайна сметка ще извърти лъжата така, че ще стане истина".

Какво имам предвид, казва Трифонов и цитира Борисов:

"При нас имаше нулева миграция, ние бяхме пример за борбата с нея. А Европа още се тресе. Това, което се случва на Запад ще доведе до връщане на мигранти по местата, където са регистрирани. Разбирате ли какво следва за България...?" 

Лидерът на ИТН обяснява, че знае кой е виновен за това, защото "това да се връщат мигранти в страната, в която са регистрирани, стана възможно заради подписаното споразумение в края на миналата година, според което нашата държава се задължава безусловно да приема всеки върнат мигрант".

"А кой подписа това споразумение? Подписа го министърът на външните работи Мария Габриел, министър от ГЕРБ и личен избор на Бойко Борисов. С подписа на Мария Габриел, беше валидирано това предателско към страната решение. Това е истината", добавя Трифонов.

"Интересно защо днес нито един журналист не му припомни истината? Отговорът е риторичен, защото продължаваме да живеем в страната на мисирките. Съжалявам, че ще кажа клише, но това е нещо като "Крадецът вика - дръжте крадеца". Тоест, Бойко Борисов, пред собствените си избиратели, се оплаква от Бойко Борисов, надявайки се, те отново да гласуват за Бойко Борисов", завършва поста си Слави Трифонов.