Трифонов призна: Гласуваш за Слави, получаваш Тошко Йорданов

Политика
17:26 - 17 Юни 2021
7561
Трифонов призна: Гласуваш за Слави, получаваш Тошко Йорданов

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов за пръв път се появи публично след парламентарните избори на 4 април. Той избра Пловдив за първата си предизборна среща преди предсрочния вот на 11 юли. Тя е със студенти в зала С.И.Л.А., като младежите трябваше да покажат валидна студентска книжка, за да бъдат допуснати вътре. Мерките за сигурност за влизане в залата бяха аналогични на тези, които се прилагат спрямо президент и премиер.

Срещата започна в 17 часа и се излъчва във фейсбук страницата на шоумена и по неговата телевизия "Седем-осми тв".

В началото на сбирката Трифонов коментира ироничните коментари от типа "Гласуваш за Слави, получаваш Тошко Йорданов", като всъщност призна, че те са верни.

Това е и първата публична поява на Трифонов след като се пребори с коронавирусна инфекция. Заради боледуването той изобщо не се появи в предишния парламент. 

"Имахме заявка да подготвим 300 места, но ние сме приготвили 500. Вътре няма да бъдат допускани желаещи след началото на срещата", обясни пред в. "Марица" управителят на зала С.И.Л.А Симеон Илиев. 

Отвън имаше опашка още от 16 часа. Гардове на частната охранителна фирма, която отговаря за реда и безопасността в комплекса, пазят събитието. В залата не се допускат хора с бутилки с вода, а влизащите се проверяват и с детектор след като покажат заверени студентски книжки. На място има и много полицаи. 

По информация на Lupa.bg Трифонов се е качил в залата с асансьора направо от вътрешния паркинг.