Трикове за  перфектна кожа

Бюти
13:27 - 15 Март 2019
1391
Трикове за перфектна кожа

Кожата на лицето е изключително важна за всички жени. Тя прави първото впечатление и създава усещане за чистота и съвършенство, а лошата кожа смачква самочувствието. Ето някои от съветите за хубава кожа:

1. Използвайте хубава основа
Да използвате хубава и качествена основа е точно толкова важно, колкото и какъв фон дьо тен ще изберете. Все пак, основата за фон дьо тен е продуктът, който ще създаде невидима бариера между кожата и грима, ще попречи на порите да се запушат и ще задържи покритието максимално дълго. Повечето гримьори съветват да изберете база, която има същата основа като фон дьо тена ви, например и двата продукта са на водна основа. В противен случай те ще се отблъснат, което ще затрудни смесването.

2.Четка, блендер или пръсти?
Вечният въпрос – с какво да нанасяме фон дьо тена. Ако искате хубаво и плътно покритие, например за вечерно излизане, използвайте четка. За ежедневна визия – бюти блендер, а ако просто искате да освежите лицето си, прикривайки някоя и друга червенина – пръсти.

3. Нанасяйте в една посока
Винаги нанасяйте фон дьо тена с движение надолу, независимо с какво точно извършвате това действие. Повечето от нас имат лек мъх по лицето, а кръгообразните движения подчертават този "ефект".

4. Коректор за мързеливи дни
Този трик е за онези дни, когато закъснявате или просто ви мързи твърде много, за да нанесете цялостен грим. Просто сложете малко количество коректор под очите, по ъглите на устата и на върха на носа.

5. Руж под фон дьо тен
Това е доста интересен начин да нанесете руж, без да акцентирате твърде много на него. Така че, ако искате по-естествена визия, просто добавете малко цвят преди фон дьо тена.