Трима души са убити при нападение в Нотингам

Свят
12:26 - 13 Юни 2023
1661
Трима души са убити при нападение в Нотингам

Трима души са убити в Нотингам, полицията е арестувала 31-годишен мъж.

Малко след 4 ч. сутринта полицията е била повикана на Ilkeston Road западно от центъра на града, където двама души са били открити мъртви на улицата, съобщава БиБиСи.

След това полицаите са били повикани на друг инцидент на улица "Милтън", където микробус се е опитал да прегази трима души. В момента те са в болница. Един мъж също е намерен мъртъв на улица Magdala Road.

Полицията е арестувала 31-годишен мъж по подозрение в убийство.
В изявление главният полицай на Нотингам Кейт Мейнел каза: „Това е ужасяващ и трагичен инцидент, който отне живота на трима души. „Вярваме, че тези три инцидента са свързани и имаме задържан човек. „Разследването е в начален етап и екип от детективи работи, за да установи какво точно се е случило. „Молим обществеността за търпение, докато продължават разследванията".

Шест пътища в града и предградията са затворени, а трамвайните превози са отменени, докато на мястото на инцидента работят линейки, пожарни коли.
Британската полиция заяви, че се работи върху "продължаващ сериозен инцидент" в централния английски град Нотингам, където няколко пътни участъка бяха затворени, а трамваите в града не се движат, предаде Ройтерс.

Кадри в "Туитър" показаха главни пътища, оградени със сини и бели полицейски ленти, а униформените изглеждаха относително спокойни.
Други държавни служители, които координират действията на полицията, спешната медицинска помощ и противопожарната служба, също бяха на терен.
Полицията от Нотингамшър написа малко преди 8 часа тази сутрин в "Туитър", че шест пътни участъка са били затворени и своевременно ще предостави допълнителна информация.

"Полицаите в момента работят върху сериозен инцидент", съобщи полицията.
Представителят на местната власт Робърт Дженрик написа в "Туитър", че е в течение на събитията, но по-късно изтри публикацията си.