Трима души са задържани с дрога при спецоперация в Софийско

Новини
17:16 - 31 Януари 2024
2248
Трима души са задържани с дрога при спецоперация в Софийско

Трима души са задържани с дрога при спецоперация в Софийско, съобщиха от полицията.

От ОДМВР в София съобщиха, че в хода на полицейските действия по линия "противодействие на престъпленията с наркотични вещества“ криминалистите от РУ-Самоков са задържали столичанин и местен жител, а колегите им от РУ-Пирдоп – осъждан жител на града. 
 
При проверката на първия задържан, 29-годишен криминално проявен самоковец, са открити и иззети две пликчета с MDMA. Пликче, ръчна мелничка и угарка от цигара са иззели от проверения 21-годишен мъж от София.

В същото време проверка била извършена и в жилището на осъждан мъж в Златица. Иззето е пликче с около 2.5 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин. 37-годишният е задържан за срок до 24 часа и по случая е започнато разследване. 

В рамките на спецакцията пирдопските криминалисти разкриха и задържаха и извършител на грабеж. В късните вечерни часове на 27 януари 33-годишният рецидивист от Пирдоп влязъл в жилището на свой съгражданин, заплашил го, нанесъл му побой и му отнел златен пръстен. Работата по пълното документиране на случая продължава под надзора на прокуратурата.