Трима министри говорят за икономическите мерки срещу вируса (НА ЖИВО)

Общество
11:18 - 21 Май 2020
2634
Трима министри говорят за икономическите мерки срещу вируса (НА ЖИВО)

Министрите Емил Караниколов, Николина Ангелкова и Десислава Танева представят икономически мерки в борбата срещу COVID-19. В брифинга участавт и управители на големи вериги.

"Целта на брифинга е да представим продукт между бизнеса в България и държавата по отношение на това как по иновативен начин може да помогнем на малкия и средния бизнес, производителите на храни, хотелиерите и като цяло на организацията на трудовата заетост по време на пандемии", каза министърът на икономиката Емил Караниколов.

Директор "Човешки ресурси" и управител на "Метро"- България Филип Анастасил каза, че нова онлайн резарвационна система "Преоткрий България" ще стартира от началото на юни заедно с началото на туристическия сезон. В нея ресторантите и хотелите ще могат да публикуват своите оферти за потребителите в България за лятната ваканция.

Георги Пирински от „Метро" - България съобщи, че и много други компании участват в тази коалиция в полза на българското общество. Целта е да се направи сигурен продукт за българския потребител на услуга, както и за чужденците впоследствие.

„Ние трябва да представим пакета така на нашите клиенти, които изберат платформата, резервирайки нощувка и вечеря, да избират да отидат на сигурно място от гледна точка на чистота, хигиена, гарантиране на социалната дистанция.

Втора точка от тази програма е да бъдат върнати българските храни в менютата на ресторантите, "задължително условие се явява за хотели и ресторанти да предлагат български храни и ястия, произведени от продукти, предоставени от български предприятия и фермери, включително малки фермери", обясни Пирински.

Широка група от международни и български компании от бизнеса, които застават зад тази кампания, ще вложат средства, с които ние да финансираме първоначалното зареждане на бизнеса да стартира, добави Пирински.

Очаквайте подробности