Трима полицаи българи са пострадали в САЩ

Новини
22:22 - 02 Юни 2020
3337
Трима полицаи българи са пострадали в САЩ

Трима полицаи от български произход са пострадали леко при безредиците в американски градове през последното денонощие. Това съобщиха от Българо-американската полицейска асоциация. Нейният вицепрезидент в Чикаго, офицер Благовест Бонев потвърди новината. Той разказа пред БНТ за сблъсъците по време на протестите в САЩ и ситуацията в Чикаго.

По думите му българските му колеги са добре. Бонев смята, че напрежението в САЩ се създава от хора, които не са заинтересовани от самата кауза, а го правят за лични облаги.

Благовест Бонев

"Всички колеги са добре и се възстановяват. Надявам се, че няма да има трайни последици от техните наранявания. Доколкото аз съм запознат, не е нещо необратимо", каза Бонев.

"По моите лични наблюдения и също така по данни - неоспоримо има хора, които са абсолютно заинтересувани, не толкова за самата кауза, а за лични облаги. Това са хора, които имат цели за свои облаги, а не ги интересува толкова самата кауза. Чувал съм, че има автобуси и хора, които се организират от други щати и отиват в Чикаго или другите градове, където мародерстват. Аз работя в едно от предградията от Чикаго - 40-50 км северно от града. При нас нещата са по-различни. В самия център на Чикаго нещата не са много добре. Полицията е в постоянни сблъсъци с протестантите", каза още Благовест Бонев.