Трима са вече излекуваните от COVID-19 у нас

Общество
23:59 - 20 Март 2020
3572
Трима са вече излекуваните от COVID-19 у нас

Трима са вече излекуваните от коронавирус у нас. Жена с коронавирус, която е била настанена във Военномедицинската академия и е лекувана там, е дала две отрицателни проби за заразата, съобщи следобед шефът на националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. По думите му излекуваната пациентка ще бъде изписана утре. 

По-късно главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обяви пред БНТ, че и двама пациенти от Плевен за излекувани. Той добави, че пробите им за наличие на коронавирус след лечението са се оказали отрицателни.

127 са потвърдените случаи у нас към момента. Четирима от новите заразени са от Добрич, те са в добро състояние. Другите градове с констатирани болни са София, Варна, Плевен, Смолян, Перник, Пловдив, Габрово, Благоевград, Ловеч, Бургас и Лом. В "Пирогов" има пациент в тежко състояние. Един от заразените в Пловдив пък е лекар. От шест дни той не е на работа, работил е на едно място, неговите контакти са установени, успокои шефът на щаба.

България вече проучва възможности да произвежда препарата, за който се твърди, че дава положителни резултати. Към момента той не е разрешен за продажба у нас.