Трима тийнейджъри крадат коли в Шумен

Крими
14:41 - 26 Април 2023
1510
Трима тийнейджъри крадат коли в Шумен

Криминалисти от Шумен установиха трима непълнолетни младежи - на 13, 14 и 15 години, които в различно съучастие извършили кражби на леки автомобили от града, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР. 

На 2 април сутринта в полицейското управление в Шумен е прието съобщение за противозаконно отнета лека кола. 45-годишен местен жител съобщил, че липсва автомобилът му „Ауди 80“, който бил паркиран в гараж на ул.“ Първа“ в града.

Два дни по-късно леката кола била намерена изоставена близо до дома на потърпевшия. За кражба на лек автомобил „Опел Астра“ от ул.“ Трета“ в Шумен, съобщил 74-годишният му собственик на 19 април. Автомобилът бил намерен паркиран на ул.“ Македония“ със счупено задно дясно стъкло. В нощта на 22 срещу 23 април неизвестни извършили кражба за втори път на „Ауди 80“ от ул.“ Първа“.

Няколко дни след първия случай, в хода на образуваното досъдебно производство, криминалисти влезли в дирите на трима непълнолетни шуменци. Осъществени са множество планирани оперативни действия, които дали резултат вчера.

Извършителите на противозаконно отнетите автомобили са установени и задържани в полицейското управление в Шумен. Те посочили и мястото, на което укрили автомобила „Ауди 80“, който откраднали за втори път - зад бивше стрелбище на ул. “Пловдив“.

Авторите на кражбите направили самопризнания. Пред полицейските служители обяснили, че отнемали автомобилите, за да ги карат. Най-голямото момче подкарвал автомобилите, след свързване на кабели за стартов ток. След това тримата младежи се редували да карат откраднатата кола по черни пътища в района на Шумен, уточни говорителят на ОД на МВР Ася Йорданова. 

Тя допълни, че работата по документиране на престъпленията продължава под ръководството на Районната прокуратура в Шумен.