Трима в ареста заради шофиране с алкохол

Крими
13:27 - 04 Март 2020
1263
Трима в ареста заради шофиране с алкохол

Трима души са задържани на националния празник – 3 март в Добричка област заради шофиране след употреба на алкохол – съобщават от Областната дирекция на МВР.

Около 19,20 ч. в село Чернооково е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация, управляван от 38-годишен мъж от село Дрoпла, известен е на МВР. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,60 промила в издишания от водача въздух. Задържан е за 24 часа.

Около 20,55 ч. в Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, управляван от 41-годишен мъж, известен на МВР. При последвалата проверка за употреба на алкохол с дрегерът отчита наличието на 1,19 промила в издишания от водача въздух.

При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, тестът отчита положителен резултат за употребата на канабис. Задържан е за 24 часа.

Около 01:00 часа в Каварна е спрян за проверка лек автомобил „Рено” с добричка регистрация, управляван от 43-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническото средство отчита наличието на 1,67 промила в издишания от водача въздух. Задържан е за 24 часа.