Трима загинали след руски удар по Харков

Украйна
16:07 - 20 Март 2024
1182
Трима загинали след руски удар по Харков

Според полицията в Харков, в резултат на руска ракетна атака по Харков трима души са загинали и други петима са ранени. Според Сергей Болвинов, ръководител на отдела за разследване на полицията в Харков, ударът е причинил щети на пететажна сграда и производствен цех в Холодногорския район на града, съобщава Би Би Си.

Във Facebook, Болвинов сподели, че спасителната операция продължава и броят на жертвите и ранените може да се увеличи. Печатница, цех за производство на мебели и бои и лакове са разрушени в резултат на удара, съобщава той. Избухнал е и пожар на площ от около хиляда квадратни метра.

Сред ранените са и служители на предприятието, като двама от тях са в тежко състояние, сподели представителят на украинската полиция.

По-късно полицията в Харков уточни, че щетите са нанесени на пететажна сграда, кола и помещения на частно предприятие. Предварителните данни показват, че нападението е извършено с ракета Х-59. Въпреки че в доклада не се споменават смъртни случаи, се потвърждава, че петима души са ранени.

Губернаторът на Харковска област Олег Синегубов каза, че след руска ракетна атака на многоетажна сграда в Харков под развалините може да има до 10 души.

Той уточни, че има достоверна информация за един загинал, а според спасителите още двама остават под развалините.

Синегубов каза, че петима души са ранени, а един от пострадалите е в тежко състояние.