Триото се гласи за коалиция с БСП

Актуални новини
16:00 - 21 Декември 2020
6515
Триото се гласи за коалиция с БСП

В края на тази безпрецедентна 2020 г., половината от която мина под мотото на протести срещу властта, вече ясно се очертават плановете на главните действащи лица в тях. „Отровното трио” има за цел да направи коалиция с БСП и точно това е причината от „Да, България” да им обърнат гръб.

„Не е вярно, че Христо Иванов не е бил категоричен в разговора си с Триото. От „Да, България” са казали на адв. Хаджигенов в прав текст, че няма да се коалират с тях.

Защото целта на заниманието им е да се направи коалиция с БСП – нещо, което за десните е неприемливо”, разказаха пред Lupa.bg отлично осведомени за хода на преговорите.

Това си пролича ясно още през лятото в разгара на протестите, когато демонстрациите се разделиха на две - на едното място пред президентството бяха Триото, Мая и симпатизанти на БСП, а привържениците на „Да, България” стояха на Орлов мост.

„Те не можеха да се гледат с БСП и Мая! Даже и депутатите от БСП не стъпваха долу - те ходеха само горе при Отровното трио. Ако „Да, България” влезе в коалиция с БСП, считайте, че на другия ден са се разцепили”, коментираха пред Lupa.bg активни участници в протеста.

Изключително странно изглеждали и обиколките на адв. Хаджигенов и сие из страната. Навсякъде на хората им правело впечатление, че от Триото не предлагат нищо конкретно като програма и визия за управление на държавата. „Като го питат какво ще правят, ако правителството подаде оставка, Хаджигенов мълчи. И разправя на хората - абе дайте да ги бутнем и след това ще мислим! А този въпрос са му задали и в Ямбол, и в Габрово, и в Стара Загора...”, сподели изумлението си запознат с плановете на новите кандидати за властта. 

Всъщност още през ноември Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и Велислав Минеков заявиха, че вратата за диалог и преговори на „Отровното трио“ с ДПС и БСП не е затворена, стига и двете формации да са против ГЕРБ.