Тройния убиец от Рогош карал без книжка

Провинението на 39-годишния Николай е от 2015 г.

Общество
19:34 - 08 Август 2022
1358
Тройния убиец от Рогош карал без книжка

39-годишният Николай, който уби трима свои роднини в пловдивското село Рогош заради имотен спор, е хванат да кара кола, след като му била отнета книжката. Това каза заместник-окръжният прокурор Галина Андреева - Минчева, цитирана от "Марица".

Провинението на Николай датира от 2015 г., когато е получил съответното административно наказание. Подробности за причината, поради която му е била отнета книжката на този етап няма.

39-годишният застреля чичо си и братовчедите си привечер на 6 август. След това заедно със семейството си се скрил в къщата на майка си, която също е в селото. Там посрещнал полицаите с пушка в ръка. Униформените обаче бързо го обезоръжили и го арестували. Към момента Николай е задържан за 72 часа в ареста. Очаква се съдът да гледа мярката му за неотклонение утре или в сряда.

39-годишният мъж се занимава със строителство. Има три деца, работил е в Германия, след което се прибрал за постоянно в Рогош. Срещу него в момента са повдогнати две обвинения - за убийство на повече от едно лице и за притежание на незаконно оръжие - пушка, 12-ти калибър. По първото обвинение може да лежи между 15 и 20 години, да получи доживотен затвор или такъв без замяна, а по второто - от 2 до 8 години затвор. 

Ден след убийството полицията и прокуратурата оповестиха подробности за тройното убийство. Стана ясно, че имотната вражда тлее от поне 10 години. Дори преди 2 години се стигнало до разправия с брадви, но за щастие не се стигнало до фатален край. По повод трагедията в Рогош пристигна служебният министър на правосъдието, който посочи, че превенцията куца. Той каза, че ще засили работата по подобни тлеещи конфликти, които могат да ескалират до смърт, като случая в селото.