Тровят домашни кучета и котки в Пловдив (СНИМКИ)

Това е нечовешка жестокост, коментират жители на квартал "Захарна фабрика"

Топ
15:06 - 08 Ноември 2019
742
Тровят домашни кучета и котки в Пловдив (СНИМКИ)

Отровени котки и кучета лежат по парковете и градините на квартал "Захарна фабрика" в близост до училище "Димитър Димов" в Пловдив, алармираха потресени жители на града. Те твърдят, че често се появява отровна храна и така умишлените убийства на животни зачестяват. 

“Гледката наподобява гробища за домашни и улични любимци”, посочи разтревожен родител, забелязал мъртва котка край училището на детето си, пише marica.bg.

Надежда Ангелова, която живее в един от близките блокове, твърди, че този ужас се разиграва от около две седмици. Няколко пъти за последните дни тя е подавала сигнали на тел. 112. Реакцията била мигновена и полицаи от Трето районно оглеждали района. Намерени са мъртви котки около жилищната сграда. Според тях става дума за антифриз или друга силна отрова.

"Сутринта видях две умрели котенца между колите пред блока ни, малко по-надолу има и отровено куче. Под терасата на блока има храна, вода и разни боклуци, които също са напоени с отрова. Виждам и гранула, различна от тези, с които се хранят животните. Това е отрова”, заяви пред нашия репортер Ангелова. 

В близост до училището има кучешка площадка, която е занемарена, за нея се грижат хората, които живеят наоколо и водят там домашните си любимци. През последните седмици всеки ден те намират мъртви котки край нея. 

“Преди няколко дни беше отровено кучето на мой приятел, докато стопанинът му го разхождал. Кучето опитало от храната, която била подхвърлена в парка. За няколко минути станало всичко, кучето започнало да се гърчи, излязла му е пяна от устата и умряло. Момчето е много травмирано. Това е нечовешка жестокост и не искаме повече такива случаи”, категорична е Надежда. 

Виновниците за тези зверства все още не са открити, но вече има няколко заподозрени, всички те живеят в същия квартал. Хората възнамеряват да подават настоятелно писмени жалби в Районното, докато злосторниците не бъдат заловени и този ад не спре.