Трус на "Герена": Феновете на Левски скочиха на ръководството

Сектор Б негодува срещу назначението на Ивайло Петков за спортен директор, Георги Пеев също бил вариант

Спорт
11:27 - 17 Юни 2019
3228
Трус на "Герена": Феновете на Левски скочиха на ръководството

Кредитът на доверие към ръководство на Левски започва да се изчерпва още преди да е изигран един официален мач от новия сезон.

Това поне показват реакциите на феновете, отразени в страницата на Националния клуб на привържениците (НКП).В петък и събота страницата бе залята с декларации от различни подразделения в страната, в които те изразяват открито недоволството си към случващото се на „Герена“.

Привържениците беснеят от липсата на селекция, а капката, която явно е преляла чашата, е последното назначение по върховете на Левски. Става въпрос за обявяването на Ивайло Петков за спортен директор на синия клуб. Във всички публикувани до този момент реакции се застъпва тезата, че е недопустимо бивш играч на Литекс да заема този пост. В част от декларациите привържениците се обръщат към изпълнителния директор Павел Колев и силния човек в Левски Васил Божков.

„Звучи като виц, но вие го превръщате в реалност. Има ли нормален човек, който да се съмнява къде лежи лоялността на Ивайло Петков?“, пишат от „Синя Враца“.

"Докато се чудим как ръководството ще комплектува боеспособен състав за новия сезон, ни изненада новината, че е назначен спортен директор, но не специалист с опит и стратегия за бъдещето развитие, който бе търсен толкова усърдно през последните пет месеца, а Ивайло Петков“, допълват от фен клуб VANDALS PLEVEN.

От HD BOYS пък заявиха: „Силно искаме и се надяваме, че това решение ще бъде преразгледано и подложено на дълбок анализ, за да може Левски София да бъде отново на върха! А с подобни личности този връх не може да бъде постигнат...“. От организацията във Велико Търново също изразиха негодуванието си от случващото се и неслучващо се в Левски. „Бяхме излъгани с назначаването на новия старши треньор бяхме излъгани, че новият спортен директор ще e име, което има сериозна визитка“.

Ивайло Петков бе назначен за шеф на „Герена“ в четвъртък вечерта. От клуба още не са обявили кога ще бъде представен пред медиите. Очаква се това да се случи, когато от Левски могат да се похвалят с нов футболист. До момента такъв няма.

Георги Пеев също е бил вариант за поста на спортно-технически директор в Левски, твърди topsport.bg. Той също, както и Ивайло Петков, е човек, който в кариерата си не е бил свързан с тима от „Герена“.

Бившият национал в момента не е пряко ангажиран с някой клуб. 40-годишният Пеев тръгна за големия футбол от родния Локомотив София. След това в продължение на 5 сезона носи фланелката на украинския гранд Динамо Киев. Той игра за кратко в Днепър, след което в продължение на цяло десетилетие играеше за Амкар Перм. След края на кариерата си Пеев се пуска в мачове за ветераните на Витоша Бистрица, които неизменно печелят титлата в последните сезони.