Трус в БСП: 40 скъсаха партийните книжки

Политика
20:26 - 16 Октомври 2020
4791
Трус в БСП: 40 скъсаха партийните книжки

40 социалисти са хвърлили партийните си билети днес. Всички те са били членове на червената организация в столичния район "Триадица".

Става въпрос за членовете на 2 основни партийни организации, а начело на едната е Александър Вачев, който беше кандидатът на БСП за районен кмет на "Триадица" на отминалите местни избори, предаде 24 часа. 

"Напускаме, защото искаме да останем социалисти", обясни Вачев . "Аз съм отговорен човек и решението, което съм взел е тежко, но го вземам именно понеже съм отговорен към партията и другарите си.

В последните години БСП претърпя съществени промени в модела на управление на партията, които не съответстват на принципите и характера й от времето, когато приех да съм член на БСП - вече 10 г. Работил съм с хората в района и другарите, и няма как да остана безучастен към процесите, които са на общественото внимание в момента - че БСП се превърна в авторитарна партия", каза той. И обясни, че са за запазване на колективните органи на партията и колективните принципи на ръководство.

Вачев допълни, че с другарите му, с които ратуват за социалистическите идеали, за принципите и за социалната държава, няма как да останат безучастни към "тази лидерска партия, в която се превръща БСП". Ние сме съмишленици, прогресивни социалисти, които искат да звучат на съвременния език на обществото, каза още той. 

Вачев разказа, че процесът на напускане не тече само в "Триадица", скоро щяло да се чуе за други столични райони, както и за напуснали от червени структури в цялата страна.

Начело на организацията в "Триадица" е общинската съветничка Диана Тонова, която е близка до лидерката Корнелия Нинова и бе неин фаворит за поста на Калоян Паргов в СОС - шеф на червената група съветници.

В "Триадица" членуват още Румен Овчаров и Христо Проданов, който е сред новите попълнения в Изпълнителното бюро.