Трусовете във волейбола: Левски и ЦСКА свалят Инженера от властта

Босът Данчо Лазаров се кани да бие шута на вицето Любо Ганев от федерацията

Спорт
14:21 - 15 Ноември 2019
2495
Трусовете във волейбола: Левски и ЦСКА свалят Инженера от властта

Знаковите волейболни фигури в момента от Левски Владимир Николов и Александър Попов от ЦСКА се вдигнаха на бунт срещу президента на федерацията инж. Данчо Лазаров. Двамата предвождат новосъздадения инициативен комитет, който цели да свали Инженера от шефския пост.

Десет от водещите наши клубове подкрепят искането за оставка на Лазаров, който е начело на волейбола от началото на новия век до ден днешен. Това са ЦСКА, Левски, Хебър, Добруджа, Марек, Дунав, Пирин (Разлог), Черно море и Славия при мъжете и шампионът при жените Марица (Пловдив). Всички те настояват за свикване на извънредно общо изборно събрание, на което да се гласува оставка на 76-годишния Данчо Лазаров. За да се случи това, са необходими подписите на 1/3 или поне 43 клуба, членуващи във федерацията.

Треньорът на „червените” Сашо Попов хвърли тежки обвинения върху управлението на Лазаров.

"Знаете позицията на ЦСКА през годините. Тя заедно с Марек е била неотклонна през последните 10-15 години. Представете си докъде сме стигнали, че да се съберем толкова много отбори. Времето за промяна е настъпило. В момента федерацията отново работи по начина, по който е работила през последните години. Представители на федерацията са тръгнали да изнудват, да заплашват, но не разбират, че времето е друго. Към малките клубове е адресиран рекет”, заяви на днешния брифинг Попов.

Сашо Попов и Владо Николов на брифинга, на който обявиха инициативния комитет за сваляне на Данчо Лазаров  /  Снимка: Lap.bg

Атака срещу Данчо Лазаров дойде само няколко дни, след като тръгна мълвата, че вицепрезидентът на волейболната федерация Любо Ганев ще бъде освободен в навечерието на Коледа. По информация на Lupa.bg за 20 декември в Казанлък е насрочено общо събрание, на което се очаква Любо да бъде отстранен от поста.

Говори се, че са във влошени отношения от началото на годината, когато Ганев заяви, че може да се кандидатира за президент на централата, ако Лазаров реши да се оттегли. Не след дълго Инженера отряза Любо Ганев като снабдител с екипировка на националните отбори, от което бившият волейболист изкарваше сериозни печалби. А сега се е заел да го изрита въобще от централата.

Самият Ганев също е наясно какво му се готви. „Очаквам да отпадна, тъй като напоследък има такива индикации. В крайна сметка думата има Управителния съвет“, каза той. В ръководството са все хора на Лазаров, така че присъдата на Любо отсега може да се смята да произнесена.

Иначе досега опозицията вече направи няколко опита да свали Лазаров, но все неуспешни. Той удържа поста си дори когато срещу него скочиха треньорът на националния отбор Радо Стойчев и най-добрият ни волейболист Матей Казийски. „Инженера се е окопал толкова здраво, че ако реши, ще управлява доживот“, пророкуват във волейбола.