Трюдо и Борис се обясняват като ученички за Тръмп

Премиерите се отметнаха от шеговитите си подмятания по адрес на американския президент в Бъкингамския дворец

Политика
19:15 - 04 Декември 2019
2594
Трюдо и Борис се обясняват като ученички за Тръмп

Международната дипломация продължава да се тресе, след като Доналд Тръмп драматично отмени своя пресконференция и се върна във Вашингтон от Великобритания, след като нарече Джъстин Трюдо "двуличник" в рамките на срещата на НАТО в Лондон. Президентът на САЩ нападна своя канадски съюзник, след като в мрежата се появи видео, в което Трюдо, Борис Джонсън и други лидери говорят зад гърба му по време на приема в Бъкингамския дворец.

Днес Трюдо се опита да опровергае коментарите си, казвайки, че те думите му за устите са били относно мястото на провеждане на следващата среща на Г-7.

Борис Джонсън също се опита да се отметне от коментарите си, в които той се подиграва на Тръмп заедно с Трюдо. Когато му бе намекнато, че той не взема на сериозно президента на САЩ, той каза: "Това са пълни глупости. Не знам защо си мислите това".

Помолен отново да разясни, дали е говорил по адрес на Тръмп във видеото, той каза: "Наистина не знам какво искате да ви кажа". След това и Джонсън на свой ред спря своята пресконференция, след като бе попитан, защо цените на лекарствата все още се обсъждат в рамките на търговското споразумение между САЩ и Великобритания. "Мисля, че вече стържем по дъното на бъчвата", отвърна той.