Тухел е съкрушен: Съдиите сбъркаха

Боли, ще отнеме време да се възстановим, заяви треньорът на Байерн

Спорт
11:21 - 09 Май 2024
1648
Тухел е съкрушен: Съдиите сбъркаха

Треньорът на Байерн (Мюнхен) Томас Тухел не скри разочарованието си от загубата с 1:2 в реванша с Реал Мадрид от 1/2-финала в Шампионската лига. Отборът му бе на минути от класиране на финала, но допусна драматичен обрат в края.

Именно заради това и поражението боли още повече.

"Боли, ще отнеме време, за да се възстановим от тази загуба. Оставихме всичко от себе си на терена. Разбира се, че е трудно да приемем това поражение, но такава е действителността. Не съжалявам за нищо.

От друга страна, имахме твърде много контузии, твърде много смени, твърде много крампи. Започнахме с една четворка в аката, а в края на мача всички бяха заменени. След това и Ману (б.р. - Нойер), който цял мач ни спасяваше, направи тази грешка, която не би направил и след 100 години", заяви Тухел.

Той не подмина и спорната ситуация в добавеното време, когато гол на Байерн не бе зачетен заради доста тънка засада.

"Това решение е абсолютно бедствие. Трябваше да оставят атаката да се развие до края. Такива са правилата, особено, когато става въпрос за толкова тънко положение в близост до вратата. Първата грешка бе на страничния съдия, а втората дойде от главния рефер. Накрая той самият знаеше, че е сгрешил", допълни специалистът.