Тухел пратил списък с играчи на Флорентино Перес преди да подпише с Байерн

Мануел Нойер бил в основата на недоволството срещу Нагелсман

Спорт
11:34 - 27 Март 2023
1620
Тухел пратил списък с играчи на Флорентино Перес преди да подпише с Байерн

Томас Тухел замени уволнения Юлиан Нагелсман начело на Байерн Мюнхен, като този ход бе на пръв поглед доста изненадващ, но всъщност и доста логичен, както се оказва вполседствие.

Байерн просто е искал да изпревари Реал Мадрид с привличането на германеца, както и се случи. Реал е имал сериозни намерения да го привлече след края на сезона, но това няма как да се случи.

Тухел дори е бил в контакт с „кралския“ клуб преди да застане начело на баварците. Той дори е изпратил на президента Флорентино Перес списък с потенциални нови попълнения, който обаче изглежда няма да бъде използван на „Сантиаго Бернабеу“.

Продължават спекулациите за разрива в съблекалнята на Байерн (Мюнхен), който е довел до смяната на Юлиан Нагелсман. Според “Билд” част от играчите са подкрепяли специалиста, но много други от звездите на баварците са се противопоставяли на наставника.

По информация на изданието Мануел Нойер и Свен Улрайх са били твърдо против Нагелсман, тъй като са били недоволни от уволнението на дългогодишния треньор на вратарите Тони Тапалович. Също така Серж Гнабри, Льорой Сане, Джамал Мусиала, Жоао Кансело и Садио Мане не са подкрепяли треньора.

Случайно или не, но някои от тези играчи често оставаха на резервната скамейка, като формата им беше далеч от желаната. Контузилият се на ски Нойер публично изрази недоволството си от смяната на Тапалович. Гнабри и Сане често оставаха резерви при Нагелсман, като представянето им спадна драстично. Привлеченият през зимата Кансело пък започна добре в Байерн, след което бе забит на пейката за няколко мача, което е предизвикало недоволството му.

Йошуа Кимих и Леон Горетцка са били основните играчи, които са подкрепяли Нагелсман. Матайс де Лихт, Дайо Упамекано и Бенжамен Павар също са били на страната на наставника, докато ветеранът Томас Мюлер е заемал по-скоро неутрална позиция.

Нагелсман беше уволнен от Байерн преди няколко дни. На негово място застана Томас Тухел.