Тумба цигани се нахвърли на полицаи и заплаши, че ще ги заколи

"Ще ти счупя полицейската глава", викали ромите

Новини
12:34 - 14 Август 2019
3929
Тумба цигани се нахвърли на полицаи и заплаши, че ще ги заколи

Тумба цигани се нахвърлила на полицаи и заплашила, че ще ги заколи. Заради грозната сцена в момента се води дело срещу ромите. Районен съд – Бургас призна Георги С., Бойко С. и Иван С. за виновни в това, че 11 август 2019 г., в село Ново Паничарево, дърпали за ръцете и блъскали полицейски служители,  при опита им да задържат лицето М. Х., като всички са се опитвали да помогнат на М. Х. да избяга. 

Бойко С. и Георги С. отправяли обидни думи към полицейските служители и едновременно с това се заканвали, че ще ги заколят, а нарушителят Иван С., с камък в ръцете, насочен към един от свидетелите, казал: "Ще ти счупя полицейската глава". Съдът прие, че с тези действия тримата са нарушили обществения ред и спокойствие.

Районен съд – Бургас наложи на Бойко и Георги глоба, в размер на 500 лв., а на Иван, глоба в размер на 350 лева. Акт по Указа за борба с дребното хулиганство е бил съставен и на Ангел Р., който според съда, обаче, не е бил участник в развилите се събития. Съдът оправда Ангел, по повдигнатото обвинение за извършена проява на дребно хулиганство.