Тунелът „Витиня” затваря във вторник

Обходът за София минава през Ботевград

Актуални новини
18:02 - 29 Юли 2019
2545
Тунелът „Витиня” затваря във вторник

На 30 юли от 22 ч. до 5 ч. на 31 юли ще бъде ограничено движението в тунел „Витиня“ на магистрала „Хемус“ в посока София поради профилактика на осветлението в съоръжението.

Трафикът за столицата ще се пренасочва от км 35 по път I-1 София-Ботевград, и при км 30 на пътна връзка „Витинска река“, ще се включва отново в магистралата. Движението за Варна в тунела ще се осъществява в една лента. Това съобщиха от пресцентъра на АПИ.

Отново утре от 23 ч. до 24 ч. ще бъде ограничено движението по Софийския околовръстен път II-18 в района на с. Мрамор. За да не се затруднява трафикът през деня, късно вечерта, ще се монтира рамка, на изграждащата се електронна система за събиране на такси за ползване на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за превозни средства над 3,5 тона (тол).. Водачите ще изчакват на място.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.