Тунизийка влезе в историята на тениса

Онс Жебур е първата състезателка от арабска страна, попаднала в Топ 10

Спорт
12:10 - 15 Октомври 2021
2398
Тунизийка влезе в историята на тениса

Тунизийката Онс Жебур ще стане първата състезателка от арабска страна, която попада в топ 10 на световния женски тенис, след като елиминира Анет Контавейт от Естония на четвъртфинал на турнира Индиън Уелс след 7:5, 6:3.

"Чувствам се невероятно! Работихме за това усилено, в продължение на години. И както казах в края на миналия сезон, моята цел е да вляза в топ 10.

Знаете, че много хора се съмняваха в нас като отбор, но ние им доказахме, че грешат. Да бъдеш в топ 10 е нещо голямо, но нямаме намерение да спираме до тук.

Вървим напред, надявам се", заяви Жебур след края на мача, след като и WTA потвърди постижението й.

27-годишната Жебур бавно се наложи и успя да прекърши защитата на Контавейт, реализирайки пет от 12-те брейкпойнта, които й се отвориха, за да запише 48-а победа през сезона. Това е и най-сериозната успешна статистика през този сезон в Тура за която и да е състезателка.

Жебур достигна до финала в Чикаго Класик по-рано този месец и стана първата арабска тенисистка с титла от WTA, след като взе трофея в Бирмингам през юни.

Нейна съперничка на полуфинала ще бъде Паола Бадоса от Испания, която отстрани германката Анжелик Кербер с 6:4, 7:5 за час и 25 минути. Първият сет беше решен от пробив в 10-ия гейм, докато вторият беше тържество на грешките, но все пак испанката стигна до успеха.