Тупак Шакур бе отличен посмъртно със звезда на Алеята на славата

Сестрата на покойния рапър Секиуа прие отличието от името на семейството

Култура
12:53 - 08 Юни 2023
2213
Тупак Шакур бе отличен посмъртно със звезда на Алеята на славата

Тупак Шакур получи звезда на холивудската Алея на славата броени дни преди рождената дата на легендата на хип-хопа, съобщи Асошиейтед прес.

Сестрата на покойния рапър Секиуа "Сет" Шакур прие звездата от името на семейството. Тя се разплака, докато говореше за представата си за това как по-големият й брат би се почувствал да бъде почетен със звезда на Алеята на славата.

"Когато за пръв път стъпи на сцената на театър "Аполо" като 13-годишен, когато още никой не знаеше името му, той мечтаеше да има звезда тук, на Алеята на славата", каза Секиуа Шакур, която често по време на речта си си поемаше дълбоко дъх, за да овладее вълнението си.

Организаторите на Алея на славата казаха, че са избрали Тупак Шакур да бъде почетен със звезда още през 2013 г., но очаквали семейството и наследниците да изберат датата.

Звездата на Шакур е 2758-ата на Алеята на славата. Рождената му дата е 16 юни. Рапърът, който е една от най-прочутите личности в хип-хопа, бе прострелян и почина през 1996 г., когато бе на 25 години.

Професионалната му музикална кариера продължи пет години, през които той има продадени над 75 милиона записа по света, сред които и диамантеният албум "All Eyez on Me", от който са хитовете "California Love (Remix)", "I Ain't Mad at Cha" и "How Do U Want It".

Той бе въведен в Залата на славата на рокендрола през 2017 г. Шакур се снима като актьор в няколко популярни продукции като "Поетичната Джъстис", "Мафиотска връзка", "Над ръба".