Турция евакуира свои граждани от седем държави

Около 188 студенти от летището в Милано кацнаха на летището “Самсун Карсамба” в провинция Самсун

Новини
08:33 - 25 Март 2020
2897
Турция евакуира свои граждани от седем държави

Турция евакуира стотици свои граждани от седем държави, с които е прекратила международните полети заради разпространението на коронавируса, съобщи Анадолската агенция.

“Завършихме процеса на евакуация на 2721 ученици, които искаха да се върнат в Турция от Обединеното кралство, Ирландия, Швейцария, Полша, Италия, Египет и Турската република Северен Кипър, където полетите са спрени“, заяви турският вицепрезидент Фуат Октай в Twitter.

Около 188 студенти от летището в Милано кацнаха на летището “Самсун Карсамба” в провинция Самсун с полет на Turkish Airlines. Други 213 студенти, идващи от летището “Фиумичино” в Рим, също пристигнаха в провинцията.

Отделно 142 турски граждани, евакуирани от Лондон, кацнаха на летището в Истанбул.

Всички евакуирани са препратени към общежития в провинции Самсун и Сакария. Те ще бъдат поставени под карантина за 14 дни като част от мерките за ограничаване разпространението на коронавируса в Турция.

Външният министър Мевлют Чавушоглу заяви, че 3 358 студенти ще бъдат върнати от седем държави, до които полетите са забранени и ще бъдат поставени под карантина в общежития в различни турски градове.