Турция очаква инвестиции в размер на 40 млрд. долара от ОАЕ

Свят
14:11 - 05 Юли 2023
1316
Турция очаква инвестиции в размер на 40 млрд. долара от ОАЕ

Турция очаква инвестиции в размер на 40 млрд. долара от Обединените арабски емирства (ОАЕ) след подписването на рамково споразумение, пише днес турският в. „Йени шафак“.

Очаква се рамковото споразумение да бъде подписано по време на посещение на турския президент Реджеп Тайип Ердоган в ОАЕ в средата на юли, уточнява проправителственото издание.

Рамковото споразумение предвижда сътрудничество в сферата на възобновяемите енергийни източници, транспорта, отбранителната промишленост и др. Документът ще позволи на страните да започнат да планират инвестиционни проекти в тези сфери и да договарят размера на инвестициите.

Очаква се Ердоган да пристигне в ОАЕ след участието си в срещата на върха на НАТО във Вилнюс на 11 и 12 юли. Турският министър на финансите Мехмет Шимшек заяви в понеделник, че голяма делегация от ОАЕ ще пристигне в Турция следващата седмица. Заедно с турските си колеги представителите на ОАЕ ще трябва да финализират документите за подписване и да изработят план за посещението на Ердоган.

Планира се след ОАЕ турският президент да посети и Саудитска Арабия, отбелязва БТА.