Турция отложи старта на учебната година заради COVID-19

Лекари в южната ни съседка тревожни, че се прикриват случаи на заразата

Свят
08:17 - 13 Август 2020
2250
Турция отложи старта на учебната година заради COVID-19

Заради коронавируса с един месец се отлага началото на новата учебна година в Турция. Така вместо на 31 август учебните заведения ще отворят врати на 21 септември, съобщиха турските медии. Преди 21 септември обаче ще започне дистанционното обучение на учениците, както се практикуваше от 16 март.

Просветното министерство е подготвило справочници за хигиенните правила в учебните заведения и по-конкретно в класните стани. Ще има специални указания за това как да се разделят учениците по възраст и по класове.

Припомняме, че първоначално беше планирано училищата да отворят на 31 август, като условието бе броят на новозаразените да падне под 900 души.

Междувременно "Ройтерс" разпространи мненията на турски лекари, които обявиха, че в болниците им са регистрирани повече случаи, отколкото официално са отразени в отчетите, които обявяват от Министерството на здравеопазването и че има отделения и спешни кабинети, които не разполагат с капацитет да се справят с пандемията.

Министърът на здравеопазването Фахретин Коча бе категоричен, че няма болница, която да работи с пълен капацитет и че здравната система няма проблем да посрещне нуждите на новозаболелите.