Турция със сериозен интерес към концесията на Летище Пловдив

Новини
19:59 - 27 Февруари 2020
1366
Турция със сериозен интерес към концесията на Летище Пловдив

"Новата процедура за концесиониране на летище "Пловдив“ ще разшири възможностите за икономическо развитие на града и региона, както и на съседните области или на близо 1 милион души, ще увеличи стокообмена, ще доведе повече туристи“.

Това заяви кметът Здравко Димитров на среща с посланика на Република Турция Айлин Секизкьок. Тя е на първото си официално посещение в града под тепетата. Заедно с нея бяха областният управител на Одрин Екрем Джаналп, генералният консул Хюсейн Ергани и съветниците към посолството. Заместник-кметовете Стефан Стоянов, Илия Кирчев и Тодор Чонов също присъстваха на разговорите.

Нейно превъзходителство заяви, че Турция проявява сериозен интерес към концесията. "Желанието ни е да продължим добрите междусъседски взаимоотношения, като съдействаме за работата на бизнеса и увеличаване на инвестициите в региона на Пловдив“, сподели посланик Секизкьок. Тя обеща, че ще направи всичко възможно в нейния мандат да увеличи броя на турските инвеститори, а още утре по време на срещата си с Министъра на транспорта Росен Желязков подробно ще коментира темата за концесията на летище "Пловдив“, като акцентира на чартърните полети.

"В Тракия икономическа зона има големи турски компании със сериозни инвестиции“, сподели Здравко Димитров и подчерта, че през последните години регионът на Пловдив е най-бързоразвиващата се бизнес зона в цяла Югоизточна Европа. Роля за това играе дейността на 180 големи международни фирми.

Кметът на Пловдив не пропусна да отбележи и добрите междусъседски взаимоотношения и различните инициативи, които Община Пловдив провежда съвместно с Генералното консулство в Пловдив в културно и икономическо отношение.

"Сега работим всички заедно за доброто на града, което е голяма отговорност“, каза Здравко Димитров.

В края на разговорите посланик Айлин Секизкьок благодари сърдечно на кмета Здравко Димитров за решението, което прие Общинския съвет на Пловдив религиозни мюсюлмански празници на Турция да бъдат включени в културния календар на града.