Турция спира полети заради Делта варианта на CОVID-19

Анкара не затяга мерките срещу руските туристи, идващи масово предимно в Анталия

Новини
21:01 - 30 Юни 2021
3354
Турция спира полети заради Делта варианта на CОVID-19

Турция спря полетите от шест държави и обмисля планове за провеждане на ваксинации по нов график, за да се противопостави на Делта варианта на Covid-19.

Експерти са притеснени, тъй като страната се готви да отмени повечето ограничения срещу Covid-19 от утре. 

Полетите от Бангладеш, Бразилия, Южна Африка, Индия, Непал и Шри Ланка са преустановени до допълнително известие, обяви Министерството на вътрешните работи вчера, в което се казва, че ходът на пандемията в някои страни показва скорошна ескалация поради новите варианти на вируса COVID-19.

Ако хората, пристигащи в Турция, са били в една от тези страни през последните 14 дни, ще трябва да предоставят отрицателен резултат от ПСР тест за COVID-19, проведен през последните 72 часа.

Те също ще бъдат поставени под принудителна карантина на места, определени от местните управи в продължение на 14 дни.

В заповед на министерството се добавя, че пътниците, пристигащи в Турция от Великобритания, Иран, Египет и Сингапур, ще трябва да имат отрицателен резултат от ПСР тест, направен през последните три дни.

Интересен е фактът, че Турция не затяга мерките срещу руските туристи, идващи масово предимно в Анталия. Въпреки, че в Москва съобщават за рекордни стойности на новозаразени предимно с Делта варианта.