Туристически босове: Оставете Зарица Динкова министър

Бизнесмените изпратиха отворено писмо до Борисов и Габриел

Новини
20:30 - 06 Март 2024
15625
Туристически босове: Оставете Зарица Динкова министър

17 големи инвеститори в туризма написаха отворено писмо до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, вицепремиера Мария Габриел и шефката на парламентарната комисия по туризъм Ертен Анисова с настояване министърката на туризма Зарица Динкова да запази поста си при ротацията.

„Приносът й при реализацията на първата по рода си програма за финансиране на марктинговите дейности на туристическите услуги в черноморските общини бе високо оценен от чуждестранните ни партньори и приета като послание за нова проактивна политика, каквато напълно отсъстваше досега.

Обръщаме внимание на факта, че сред искащите смяната на министър Динкова има заинтересовани бюджетът за реклама да продължи да се харчи по непрозрачен и неефективен начин в интерес единствено на близки до тях фирми", пише в писмото.

„Запазването на поста на министър Динкова ще бъде доказателство за последователна политика в туристическия сектор с превес на обществения интерес", пише още в писмото.

Сред подписалите писмото личат имената на представители на водещи чужди турепоратори у нас като Калин Сутев, Венцислав Танчев, някои големи туроператори и собственици на големи хотелски вериги.