Турски анализатор: САЩ се готвят за пряка война между НАТО и Русия

Вашингтон иска да изтощи Китай като го въвлече във военен сблъсък

Актуални новини
15:33 - 12 Юли 2024
6457
Турски анализатор: САЩ се готвят за пряка война между НАТО и Русия

САЩ вероятно имат намерение да започнат нови войни, пише турският анализатор Абдулкадир Селви от в. „Хюриет“ в статия, публикувана днес.

"Когато видях декларацията на НАТО, стигнах до извода, че намерението на САЩ е да започнат нови войни и в частност - Трета световна война", посочва Селви в материал за декларацията на НАТО, публикувана на 10 юли.

По думите му Съединените щати кроят планове за разширяване на конфликта в Украйна и за превръщането му във война между НАТО и Русия. 

Администрацията на президента Джо Байдън полага усилия да превърне войната между Русия и Украйна във война между НАТО и Русия. Такава опасност е по-близо от всякога, добавя политическият анализатор.

Според Селви украинският конфликт в момента има две губещи страни: Русия и Украйна, а единственият победител са САЩ. 

Благодарение на конфликта САЩ постигнаха разширяване на алианса (с присъединяването на Финландия и Швеция), превърнаха Балтийско море "в натовско море", а "Европа - в свой заден двор от страх пред Русия", посочва анализаторът.

САЩ печелят и заради стимулирането на американската военна индустрия, а "под претекст за китайската военна заплаха са насочили усилията на НАТО към Азиатско-тихоокеанския регион". 

Съединените щати искат да изтощят Китай, който не успяха да отслабят икономически, като го въвлекат във война, пише още анализаторът.

Не бива да се забравя, че войната, в която ще участва Китай, ще бъде Tретата световна война, смята Селви.