Убиец с 10 присъди остава в килия

Алекси Стоянов е извършил и нападение с нож над полицай през 2016 г.

Новини
15:56 - 31 Март 2020
1695
Убиец с 10 присъди остава в килия

По искане на Окръжна прокуратура  Бургас бе взета най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо Алекси Стоянов, съобщиха от Апелативната прокуратура.

71-годишният рецидивист с 10 присъди зад гърба си, е  обвинен за това, че умишлено е умъртвил 65-годишен мъж и то в условията на опасен рецидив. Престъплението е извършено на 27 март в карнобатското село Церковски.  

По време на разследването е установено, че Алекси Стоянов и пострадалият употребили голямо количество алкохол, което изпили в дома на обвиняемия. При извършения в къщата оглед е намерен и иззет кухненски нож, с който вероятното е извършено престъплението.

Причината за настъпилата смърт е нанесена прободна рана в дясната част на тялото на пострадалия. Задържаният мъж, който е от същото село, е осъждан многократно за причинени телесни повреди и опит за убийство.

Според прокурора е налице обосновано предположение затова, че Алекси Стоянов е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държаното обвинение е категоричен, че той  може да се укрие или да извърши ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия. Определението на окръжния съд може да бъде обжалвано пред Апелативния.

Алекси е извършил и нападение с нож над полицай през 2016 г. Първите му присъди пък са още в началото на 60-те години на миналия век.