Убиецът на 14-годишната Ваня имал връзки с политици и служби в Македония

Заподозреният Палчо извършил и друго убийство, май се укрива в България

Свят
08:11 - 05 Декември 2023
3663
Убиецът на 14-годишната Ваня имал връзки с политици и служби в Македония

Люпчо Палевски, който е сочен за физически извършител на 14-годишната Ваня, чието тяло бе открито в чувал в Скопие, е добре познат в Северна Македония.

Това разказа пред Нова телевизия журналистът Владо Перев. Предполага се, че Палевски, когото наричат Палчо, е минал границата със Сърбия, бил е в Белград, а след това е дошъл в България. Българското МВР отрече да е на българска територия.

"Люпчо Палевски е извършител на две убийства в рамките на четири дни. Преди 14-годишната Ваня е убил свой познат, от който е взел автомобил, с който е отвлякъл момичето", разказа Перев.

"Палевски е корумпиран и престъпник с връзки с политици. Бил е секретар на СДСМ в Скопие и личен приятел на всички македонски президенти.

Имал е връзки със службите, от които е получавал записи от разговори на политици и след това ги е изнудвал. Извършвал е семейно насилие над жена си", разказа още журналистът.

Бягството му е засечено пък по автомобил, който е бил собственост на водената от Палевски малка дясна партия.

"Палевски организираше най-жестоките антибългарски демонстрации в Скопие. Привърженик е на Путин и разпространява език на омразата", разказа още Владо Перев.

Тялото на детето беше открито с вързани ръце и крака в чувал. То било похитено преди повече от седмица. Първоначалната информация по случая бе, че то е било отвлечено, когато излязло от вкъщи, за да отиде на училище, а бащата е дал информация на похитителите.

Целта на отвличането била изнудване за пари от майката, с която бащата бил разведен.

Разследващите в РСМ твърдят, че похитителите са изпаднали в паника и са решили да убият момичето, защото за случая бързо се разчуло и започнало издирването. Детето е било застреляно, а тялото му заровено.

Палевски бил известен с криминалното си минало в РСМ.