Убиецът на Милен Цветков обрал бензиностанция

За престъплението си Кристиан Николов е бил осъден на 5 месеца условно

Общество
11:30 - 06 Октомври 2020
2301
Убиецът на Милен Цветков обрал бензиностанция

Обвиненият за убийството на Милен Цветков - Кристиан Николов, е бил осъден на 5 месеца условно за грабеж на вещи и пари на стойност над 300 лв. от бензиностанция през юни 2016 г. Тогава той все още бил непълнолетен.

“Давай парите, това е обир”, извикал Кристиан към касиерката в търговския обект. Адвокатът му сключил споразумение с прокуратурата, което било одобрено от Софийския районен съд.

Месец по-късно през юли 2016 г. Кристиан имал още едно престъпление. Той не изпълнил полицейско разпореждане да спре с автомобила си и избягал, за което и бил наказан с глоба от 2000 лева.

За двете престъпления на обвинения за смъртта на журналиста се разбра едва сега, 5 месеца след зверската катастрофа.

Кристиан признал пред разследващия, че е шофирал автомобила, който помля колата на Милен Цветков. Той обаче лансирал защитна версия, че не разбрал как вместо спирачка натиснал педала за газта. Младежът твърдял още, че не употребява наркотици, а дрогата му била сипана в чаша с напитка.

Самопризнанията му не са направени пред съдия и не е ясно дали няма да се отрече от тях в съдебната зала.

Разследването за катастрофата завърши в края на септември. Сега предстои написването на обвинителния 
акт, внасянето му в Софийския градски съд и насрочване на делото. Предстои с доказателствата трябва да се запознаят Кристиан и адвокатът му Любомир Таков. Младежът е обвинен за умишлено причиняване на смърт при катастрофа, за което законът предвижда от 10 до 20 г. решетки, но и доживотен затвор.