Убиецът на милионерката Виолета Балабанова пак поиска свобода

Съдът отказа да пусне от ареста Здравко Дечкин, за да не се укрие

Крими
13:34 - 27 Декември 2019
5195
Убиецът на милионерката Виолета Балабанова пак поиска свобода

32-годишният Здравко Дечкин остава в ареста, реши Апелативният съд в Пловдив. Дечкин е обвинен за грабеж, довел до смъртта на бизнесдамата Виолета Балабанова.

Това е пореден опит на пловдивчанина да жали наложената му мярка. Само преди месец и половина той отново депозири до двете съдебни инстанции жалби за освобождаването му.

Според данни от разследването нападението над Балабанова е било поръчано от сина ѝ - покойния Георги Балабанов. Наследникът на известната фамилия се разби с мотора си с 200 км/ч в Слънчев бряг през 2012 година. 

Съдът прие, че продължава да е налице опасност обвиняемият да се укрие, съобщава "Трафикнюз".

На 30 септември 2009 година вдовицата на един от най-богатите пловдивчани от времето на прехода Виолета Балабанова бе нападната във входа на кооперацията, в която живее. Мъж връхлита върху нея, изтръгва чантата ѝ, а след това я намушква няколкократно с нож в корема. Няколко минути по-рано синът й Георги я оставил с колата, след като двамата вечеряли. Покушението срещу Виолета е имало цел - нотариалните актове на всички имоти на фамилията са били винаги в чантата на жената.