Убиецът на Митко от Цалапица уличи свидетел в лъжа

Атанас Гунчев подкрепи версията на близнаците Динкови за умъртвяването на момчето

Общество
12:02 - 09 Октомври 2024
4082
Убиецът на Митко от Цалапица уличи свидетел в лъжа

Започна поредното заседание пред Окръжен съд Пловдив за убийството в Цалапица. Рангел Бизюрев бе докаран в съдебната зала, окован с белезници, а пред него за очна ставка застана един от най-значимите свидетели по делото за умишлено убийство на Димитър Малинов. Рангел и Атанас Гунчев застанаха пред съда за въпроси, тъй като бяха констатирани противоречия в предходното заседание, относно посоката на оттегляне на автомобила, шофиран от Борислав.

Първи на въпрос отговори свидетелят Гунчев. “Никакви отношения нямам с Рангел Бизюрев. Автомобилът влезе с предницата навътре в улицата. Когато ми казаха да изчезна, автомобилът тръгна надолу посока към площадката. Аз казвам това, което съм видял".

На същите въпроси, които съдът зададе, Рангел Бизюрев отговори по много по-различен начин.

“Смятам, че с Гунчев сме в добри отношения. Когато той беше там, колата влезе на заден ход. Колата влезе назад и излезе на преден ход от улицата, от където дойде автомобилът. Моля да се вземе предвид това, че колата повече не е излизала напред към главната улица. Аз казвам истината, а това, което казва Гунчев е лъжа!"

Последваха въпроси от страна на Рангел Бизюрев към Гунчев. Той попита момчето: “Ти видя ли нещо на улицата, когато минаваше?". Гунчев отговори: “Не, нищо не видях”. Съдът допусна до допълнителен разпит Атанас. Така подсъдимият му зададе въпроса дали Борислав Динков го е уговарял какво да казва на полицията и каква версия да изгради.

“Борислав Динков не ме е наговарял да изграждам версии. Един път съм минал през улица на Галин”, отговори свидетелят. Съдът представи и писмо от кметството на село на Цалапица, по отношение на информация на стълбове с улично осветление.

Следващият разпитан бе свидетелят Даниел Ц., който е непълнолетен и е приятел на всички замесени в случая.

“Познавам Рангел, той живее в нашата махала. Вальо беше по-спокоен, а Борислав е доста по-нервен, повече се пали. Боби се занимаваше с бокс. Димитър беше спокойно момче, добър беше. Показва уважение към хората. Борислав си продаваше наркотични вещества, караше ме да нося, да разхвърлям. После му носих парите. Рангел ме беше бил заради кражби, заради много лоши неща, които съм правил. Удари ме 3, 4 пъти, аз не отвърнах на ударите, текна ми кръв. Не съм чувал нищо за въпросната Яница, с Митко не съм имал проблеми”, предава "Трафикнюз".

Констатираха се противоречия в неговите показния, относно обстоятелството за отношенията на Митко и Борислав и замесени момичета. Адвокатите на Атанаска Бакалова пожела да бъдат прочетени показанията му от досъдебното производство и в частта, където е разказал какви са му били задачите, давани от Борислав. Според прокурор Лулчева обаче нямало противоречие и тя не пожела да се прочетат старите му показания.

Рангел разказа за въпросния свидетел, че го е шамарил, но не го е биел силно. Причина за това да били неговите кражби. “Започна да краде колите до нас, открадна касата на параклиса в Цалапица. Крадеше от магазина, хвалил ми се е как пушил трева. Да шамарил съм го, но той е 40 кг, как ще го удрям така”, коментира Бизюрев.