Убиецът на Тодор отива на съд

Новини
15:28 - 11 Март 2020
1559
Убиецът на Тодор отива на съд

Окръжната прокуратура във Враца внесе в съда обвинителния акт срещу 45-годишния Бахри от Кубрат за грабеж и умишлено убийство, извършено с особена жестокост. Обвиняемият е бил многократно осъждан, съобщиха още от прокуратурата.

През 2019 г.  Бахри работел като дояч в кравеферма край София. Пред всички свои колеги той се представял с името Пламен. Покрай работата се запознал с Георги П. и му споделил, че изпитва финансови затруднения и се нуждае от много пари. Приятелят му Георги обещал да измисли от кого могат да откраднат пари и казал, че добре познава района около Враца и близкото с.Згориград, в което живял известно време.

Двамата решили да ограбят самотно живеещия Тодор Кулин от селото, който бил финансово обезпечен, тъй като се занимавал със земеделие и отглеждане на животни. Кулин бил избра и за това, че достъпът до него бил лесен и къщата му се намирала в края на селото и често не се заключвала.

В началото на август м.г. като следвал указанията на приятеля си Бахри Р. през нощта проникнал в дома на възрастния мъж. В търсенето на пари той разхвърлял вещи и покъщнина, когато бил заварен от собственика на имота.

Тодор се опитал да спре крадеца, но предварително въоръжен с щанга, рецидивистът започнал да млати домакина по главата докато го обезсилил. Счупил и телефона му, за да не може пострадалият да потърси помощ. Малко по-късно бвиняемият разбил едно от стъклата на паркирания в двора автомобил и открил портмоне с 1000 лева.

На следващия ден приятелката на пострадалия, след няколкократни неуспешни опити да се свърже с него по телефон, дошла в дома му. С влизането видяла много кръв в коридора и разхвърляни вещи, а Кулин лежал безжизнен и окървавен на пода.

Пристигналият на място медицински екип констатирал смъртта на мъжа. Според съдебно-медицинска експертиза причината за смъртта на мъжа била открита черепно-мозъчна травма, довела до състояние на несъвместимост с живота.

Само дни след трагедията полицията успя да залови убиеца докато се опитвал да напусне страната нелегално. Ден след арестуването му бе закопчан и неговия помагач.