Убиецът на ученика Петър Тодоров крие лицето си с качулка

Актуални новини
14:38 - 05 Септември 2023
7230
Убиецът на ученика Петър Тодоров крие лицето си с качулка

С белезници на ръцете и пранги на краката бе докаран в Софийския градски съд Петър Тодоров преди малко, предава репортер на Lupa.bg. 37-годишният мъж се опитваше да скрие от репортерите лицето си зад каулка, а главата си държеше наведена надолу. Това обаче е безсмислено, защото още вчера Lupa.bg пръв от медиите у нас показа лицето му.

Тодоров е обвинен, че пиян е убил пресичащия на пешеходна пътека 15-годишен ученик Филип. Кървавият инцидент стана на кръстовището на ул. "Гурко" и ул. "Цар Иван Шишман" в събота и потресе цяла България.

Петър Тодоров бил видимо неадекватен. Кръвната му проба показва, че той е карал с 2,1 промила алкохол в кръвта, което се равнява на около бутилка твърд алкохол. Няма данни да е ползвал наркотици. 37-годишният мъж возил в колата своята приятелка и нейното малко дете. 

Оказа се, че Петър Тодоров има няколко предишни нарушения на пътя. През 2005 г. за пръв път е хванат да кара пиян - с1,4 промила алкохол в кръвта. Следващите години 3 пъти нарушавал пътната маркировка, а веднъж превишил скоростта с между 21 и 30 км/ч в населено място. Тодоров е задържан за 72 часа, а в момента съда гледа мярката му за неотклонение.

Снимка: Агнес Методиева

Петър Тодоров без качулката. Снимката му бе публикувана вчера първо в Lupa.bg